top of page

Tommi

Olen 41-vuotias perheenisä Suomen Toijalasta, virallisemmin Akaan kaupungista. Työskentelen johtavana asiantuntijana tiedonhallinnan ja digitaalisen ratkaisukehityksen parissa. Vaikutan osa-aikaisesti myös ammattiini liittyvän blogin kirjoittajana sekä podcast-isäntänä (datapaaoma.fi). 

Koulutukseltani olen tietotekniikan diplomi-insinööri. Opiskeluideni aikana työskentelin erilaisissa logistiikka-alan suorittavissa tehtävissä vuokratyövoimayritysten toimeksiantojen kautta. Heti valmistumiseni jälkeen toimin ohjelmistokehittäjänä taloushallinnon ohjelmistoja kehittävässä yrityksessä. Pian tämän jälkeen lähdin data-analytiikan ja tiedolla johtamisen pariin, ja tämä onkin ollut työurani punainen lanka tähän päivään saakka. Liiketoimintalähtöinen ja ratkaisuhakuinen tapa toimia on edelleen vienyt minut data-analytiikan konsultoinnin kautta datan hallinnan johtotehtäviin ilmailu- ja lentoasematoimialalta rakentamisen systeemimuutoksen syövereihin. Tällä hetkellä toimin johtavana tiedonhallinnan asiantuntijana logistiikan toimialalla. 
 

Vapaa-ajallani pyrin lukemaan paljon ja saatanpa silloin tällöin innostua myös pianon soittamisesta. Näin talvikaudella intohimon kohteenani on jääkiekkoilun ammattilaissarja NHL ja erityisesti perinteikäs seura Toronto Maple Leafs. Urheilun parissa aikani kuluu myös lasten harrastustoimintaan osallistumisen myötä: toimin joukkueenjohtajana Toijalan Pallo -49:ssä.

  • X
  • LinkedIn
  • Instagram

Poliittisen järjestötoiminnan aloitin 2010-luvun vaihteessa, jolloin olin mukana Kokoomusnuorten toiminnassa Tampereella paikallis- ja alueyhdistystasolla. Vuonna 2011 toimin myös Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Tämän jälkeen, perheemme lasten syntymän myötä pidin taukoa poliittisesta toiminnasta, kunnes aktivoiduin taas toimintaan mukaan kuntavaaliehdokkaana vuonna 2021 Akaan Kokoomuksen riveissä.

Henkilökohtaisesti ajattelen niin, että Kokoomus on viime vuosina puhunut yhä enenemissä määrin konservatiivisemmalla, “kypäräpappi-äänenpainolla” ja koen, että tällä hetkellä sen antama poliittinen viesti ja äänenpaino ei vastaa omia arvojani riittävällä tasolla. Kokoomus on valitettavasti ajautunut liikaa eturyhmäpolitikointiin, jonka myötä liiallinen "pro-business"-ajattelu on ajanut sen puolustamaan kapitalistien etua raikkaan markkinatalouden sijaan sekä heikentämään kaikista heikko-osaisimpien asemaa, kun samaan aikaan juuri heistä meidän tulisi yhdessä pitää huolta.

Edellä mainituista syistä päädyin ennen eduskuntavaaleja 2023 samantyyppiseen johtopäätökseen kuin poliittinen esikuvani Winston Churchill vuonna 1904: konservatiivien vanhahtavan protektionistiseen politiikan tekoon kyllästyneenä hän hyppäsi liberaalien mukaan. Kuten myös minä nyt.

Aiempi poliittinen kokemukseni

Image by Marcos Pena Jr

Markkinaliberaalina yksilönvapausten kannattajana

haluan pitää sosialistit pois lompakoltasi sekä konservatiivit pois makuuhuoneestasi.

liberaalipuolue.png

Miksi Liberaalipuolue?

Perinteisellä poliittisella nelikentällä asemoin itseni liberaaliin oikeistoon. Markkinaliberaalina yksilönvapausten kannattajana haluan pitää sosialistit pois lompakoltasi sekä konservatiivit pois makuuhuoneestasi. Julkisen hallinnon ei kuulu tehdä valintoja puolestasi, eikä määrittää ketä sinä saat rakastaa: sinä päätät.

Kuvaisin itseäni lyhyesti “jonkin sortin sosiaaliliberaaliksi”. Tarkemmin avattuna se tarkoittaa, että kannatan tiettyjä hyvinvointivaltion ydintoimintoja (sosiaaliturva, koulutus, terveydenhuolto, oikeuslaitos, sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden ylläpito) ja pidän tärkeänä, että yhteiskunta tukee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia jäseniään. Haluan kuitenkin pitää todella keskeisenä periaatteena yksilönvapautta ja henkilökohtainen vapauskäsitykseni perustuu valtion läsnäolon pienentämiseen ja yksilöiden oman liikkumavaran kasvattamiseen.
   
Edellä mainituista syistä koen, että
Liberaalipuolue tarjoaa minulle tällä hetkellä parhaimman mahdollisen poliittisen kodin. Olen myös ylpeä siitä, että saan toimia puolueen ehdokkaana kesäkuussa 2024 käytävissä Euroopan parlamentin vaaleissa.

Yellow Paper

Vaaliteemani

bottom of page